Instagram tip: Linktree

By | Blog | No Comments

Instagram-gebruikers kennen het wel: de ‘link in bio’. Dit is tot op heden de enige manier op Instagram om jouw volgers naar een websiteomgeving buiten Instagram te sturen. Het nadeel is dat je maar één link in jouw profiel-bio kunt plaatsen, terwijl het linken naar meerdere pagina’s of apps veel meer kansen met zich meebrengt. Linktree maakt dit nu mogelijk.

Read More

Nieuwe Facebook-buttons en de kracht van aanbevelingen

By | Blog | No Comments

Er gaat geen maand voorbij, of Facebook heeft weer nieuwe functionaliteiten bedacht die trots op hun Newsroom blog worden gedeeld. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben in de laatste social media ontwikkelingen en met name de kansen voor de Nederlandse markt, vielen mij dit keer de nieuwe call-to-action buttons en de manier waarop vrienden commercieel kunnen worden ingezet op.

Read More

Eazier volledig onder omnichannel dienstverlening van Divide

By | Blog | No Comments

De retailsector bevindt zich in een situatie waarin digitale kanalen aan de bestaande kanalen worden toegevoegd. Het vastleggen van klantgedrag over de kanalen heen is een belangrijke voorwaarde om de nieuwe manier van klantbenadering toe te kunnen passen. Social media interacties spelen binnen de customer journey een rol welke focus en expertise verdient. Door de overname van Eazier neemt Wiggert Meerman na 3,5 jaar afscheid en worden de activiteiten overgenomen door Divide.

Read More

Social media & edgerank algoritmes, wat betekent dit?

By | Blog | No Comments

Sinds enige tijd is het niet meer vanzelfsprekend dat jouw posts bij iedere volger in zijn nieuwsoverzicht verschijnen. Althans, dit is tot op heden alleen het geval bij Facebook en Instagram. Door de wijzigingen in het zogeheten edgerank algoritme, bepalen Facebook en Instagram eigenlijk wat jouw volgers te zien krijgen en is het traditionele nieuwsoverzicht een automatisch gegeneerde selectie geworden.

Read More

Eazier breidt uit

By | Blog | No Comments

Eazier is in beweging en heeft met Nick van Wezenberg een nieuwe online marketing medewerker aangetrokken, waarmee de verdere ontwikkelingen en innovaties kunnen worden gecontinueerd. Nick werkte eerder bij ADO Den Haag en Exact Software en heeft recentelijk het Kurhaus, na het faillissement in 2014, opnieuw op de (digitale) kaart weten te zetten.

Read More

Fashion Heroes 26 november 2015

By | Nieuws | No Comments

Op donderdag 26 november vindt in het Philips Stadion te Eindhoven de vierde editie plaats van Fashion Heroes: hét netwerkevent voor de fashionindustrie.

Fashion Heroes brengt verschillende partijen binnen én buiten de fashion waardeketen bij elkaar. Het event is voor directieleden, IT-managers en e-commerce-managers een bron van kennis en inspiratie voor een succesvolle strategie.

Gevarieerder dan ooit
Tijdens het evenement delen verschillende sprekers hun inzichten op het gebied van omnichannel ondernemen. Deze editie zijn dit onder meer de eigenaren van TopVintage en Van Westen Mannen. Daarnaast vertelt Toon Gerbrands, algemeen directeur bij PSV, je alles over het creëren van een topsportcultuur binnen je onderneming. Read More

Eazier vermeld in Fashion Heroes Magazine

By | Blog | No Comments

De Nederlandse fashionindustrie telt ruim vijftienduizend bedrijven die in een sterk veranderend marktlandschap geschiedenis schrijven. Fashion Alliance wil spelers in deze markt inspiratie bieden op het gebied van omnichannel ondernemen en het integreren van wholesale en retail. Dit gebeurt al middels het organiseren van Fashion Heroes-events en nu ook door de lancering van het Fashion Heroes-magazine. Read More

Social Media voor Franchise organisaties

By | Blog | No Comments
Franchise organisaties of overkoepelende organen hebben een moeilijke klus. De basis van Franchise is dat een ondernemer een bedrag betaald, de franchise organisatie regelt het handboeken, protocollen en marketing. Vroeger ging dat over affiches, landelijke posters in bushokjes en instore marketing. De tijden van 50.000 flyers verspreiden naar dertig ondernemers is deels voorbij. Men moet online gevonden worden, e-commerce neemt overal zijn in en hoe gaat we om met social media?

Read More