Eazier volledig onder omnichannel dienstverlening van Divide

Eazier volledig onder omnichannel dienstverlening van Divide

By oktober 19, 2016 Blog No Comments

De retailsector bevindt zich in een situatie waarin digitale kanalen aan de bestaande kanalen worden toegevoegd. Het vastleggen van klantgedrag over de kanalen heen is een belangrijke voorwaarde om de nieuwe manier van klantbenadering toe te kunnen passen. Social media interacties spelen binnen de customer journey een rol welke focus en expertise verdient. Door de overname van Eazier neemt Wiggert Meerman na 3,5 jaar afscheid en worden de activiteiten overgenomen door Divide.

Eazier is sinds 2013 actief als social media bureau en is klaar voor een nieuwe stap. Wiggert Meerman: ‘Eazier is gegroeid naar een full service social media bureau en sluit aan op de omnichannel benadering van Divide.’ Stephan Bliek, directeur bij Divide: ‘De snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen, data en technologieën zich aankondigen vraagt om concrete stappen, ook op gebied van social media. Met de gespecialiseerde focus van Eazier op social media creëren we meerwaarde binnen de omnichannel propositie’.

Eazier maakt het mogelijk door middel van periodieke social media analyses de huidige social media uitingen van retailers in kaart te brengen. Met onder andere trainingen, strategie en de social feed om social media uitingen op de fysieke winkelvloer te presenteren complementeert Eazier haar diensten en producten pallet met als doel de relatie tussen consument en het (retail)merk te versterken.

Eazier
Koraalrood 33
Tel: 079 – 363 12 77
2718 SB Zoetermeer
Contact: nick@eazier.com
Website: www.eazier.com

Instagram snaps

About Nick van Wezenberg

Tijdens zijn studie Media Management legde Nick de focus op online marketing, met de inzet van Social Media in het bijzonder en heeft hij zijn praktijkervaring opgedaan bij ADO Den Haag en Exact Software en heeft recentelijk het Kurhaus, na het faillissement in 2014, opnieuw op de (digitale) kaart weten te zetten.