Nieuwe Facebook-buttons en de kracht van aanbevelingen

By oktober 31, 2016 Blog No Comments

Er gaat geen maand voorbij, of Facebook heeft weer nieuwe functionaliteiten bedacht die trots op hun Newsroom blog worden gedeeld. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben in de laatste social media ontwikkelingen en met name de kansen voor de Nederlandse markt, vielen mij dit keer de nieuwe call-to-action buttons en de manier waarop vrienden commercieel kunnen worden ingezet op.

facebook-recommandaties

De kracht van connecties

Je bent op zoek naar nieuwe hardloopschoenen en wilt advies over welke sportwinkel in de buurt jou het beste kan adviseren. Of je vindt het tijd worden voor een nieuwe spijkerbroek, maar heb je geen zin om naar de stad te gaan om allerlei verschillende winkels af te struinen of tientallen websites te bezoeken en ben je daarom op zoek naar tips over welke webshop de leukste en nieuwste modellen heeft die écht bij jou passen. Vanuit die gedachte zal Facebook op het idee zijn gekomen om de kracht van ieders vriendennetwerk nieuw leven in te blazen. Alle Nederlandse Facebook-gebruikers die op dit moment een nieuwe statusupdate op Facebook willen plaatsen, hebben op dit moment de keuze uit ‘foto/video’, ‘live gaan’, ‘inchecken’, ‘gevoel/activiteit’ en ‘vrienden taggen’, zoals op de linkerafbeelding is te bekijken. Voor de Amerikaanse Facebook-gebruikers is hier nu ‘recommandation’ aan toegevoegd. Het principe is vrij simpel: de gebruiker plaatst een bericht over zijn of haar vraag en daagt op deze manier diens vriendennetwerk uit om deze vraag te beantwoorden. Alle websites en bijbehorende Facebookpagina’s die worden genoemd, worden als klikbare pagina’s weergegeven en worden automatisch op een overzichtelijke landkaart weergegeven, mits de getagde bedrijven een adres hebben toegevoegd op hun Facebookpagina.

Nieuwe Facebook-buttons zorgen voor nieuwe (lokale) kansen

Als toevoeging op de hiervoor omschreven veranderingen rondom de adviezen van vrienden, introduceert Facebook enkele nieuwe profielbuttons die Facebook-gebruikers sneller moeten aanzetten tot actie als zij de bedrijfspagina bezoeken. Deze nieuwe call-to-action-buttons variëren van het maken van een bestelling tot het maken van een klantafspraak, die vervolgens via Facebook Messenger kunnen worden bevestigd. In eerste instantie zijn deze buttons alleen beschikbaar in Amerika en is het een kwestie van tijd voordat wij in Europa de nieuwe buttons kunnen inzetten. Naast deze ontwikkelingen zullen er de komende maanden nog meer nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, of zoals Facebook zelf aangeeft:

‘’We’re starting to roll out these initial experiences in the US today. This is the first step, and over the coming months we’ll be launching even more new features that will make it easier to get things done, make confident decisions and communicate directly with businesses on your time and terms.‘’                                                       nieuwe-call-to-action-buttons-facebook

Facebook toont wederom aan dat het constant in beweging is en het steeds meer kansen biedt om hier als bedrijf van te profiteren. Ik ben daarom erg benieuwd naar deze en alle andere functionaliteiten die de komende maanden zullen worden gepresenteerd!

About Nick van Wezenberg

Tijdens zijn studie Media Management legde Nick de focus op online marketing, met de inzet van Social Media in het bijzonder en heeft hij zijn praktijkervaring opgedaan bij ADO Den Haag en Exact Software en heeft recentelijk het Kurhaus, na het faillissement in 2014, opnieuw op de (digitale) kaart weten te zetten.