Shoppen via Facebook en Instagram wordt werkelijkheid

By november 11, 2016 Blog No Comments

Naast Facebook is het sinds 30 september vorig jaar ook mogelijk om via Instagram te adverteren, alleen zijn de conversie-mogelijkheden vrij beperkt. Met de nieuwe advertentie-functie die op het moment van schrijven in de Verenigde Staten wordt getest, zijn deze beperkingen verleden tijd.

 productadvertenties-instagram

Productadvertenties op Instagram

Eerder heb je kunnen lezen dat Visual Search toekomstmuziek is, waardoor websiteverkeer en eventuele directe aankopen via Pinterest kunnen worden gestimuleerd. Instagram test een nieuwe, vergelijkbare, functie waarbij producten in een afbeelding apart kunnen worden geselecteerd. Zodra een gebruiker op een tap to view icoon tikt, wordt het desbetreffende artikel uitgelicht en wordt er uitgebreidere productinformatie getoond.

Naar eigen zeggen is Instagram deze test gestart om te leren van het gedrag van de Instagram-gebruikers en is het bedrijf van mening dat deze vernieuwing aansluit op de hedendaagse customer journey, waarbij mobiele oriëntatie en conversie met een smartphone de belangrijkste factor is.

Shoppen op Facebook

Dat Instagram-eigenaar Facebook zelf ook de social shoppingkansen wilt benutten, blijkt uit het nieuwe ‘shoppen’ tabblad op de bedrijfspagina waarin verschillende producten kunnen worden toegevoegd. Zeker het proberen waard om ook op deze manier meer verkeer naar de website én potentiële conversie te stimuleren!

shoppen-op-facebook

Productadvertenties op Instagram in de praktijk

About Nick van Wezenberg

Tijdens zijn studie Media Management legde Nick de focus op online marketing, met de inzet van Social Media in het bijzonder en heeft hij zijn praktijkervaring opgedaan bij ADO Den Haag en Exact Software en heeft recentelijk het Kurhaus, na het faillissement in 2014, opnieuw op de (digitale) kaart weten te zetten.